Elster Mannenkoor

Wat leuk dat je onze nieuwspagina even bezoekt!

 


Het mannenkoor is opgericht in februari van 1968. We zingen dus alweer meer dan 55 jaar samen.
Wij zingen een breed scala van liederen. Momenteel hebben we een bibliotheek met meer dan 500 liederen. Zo’n breed repertoire nodigt uit om meer te doen dan een standaard mannenkoorconcert te geven. Zo zijn we te horen geweest in producties van Theater “De Plaats” en tijdens een kindervoorstelling van “KWATTA”, maar ook tijdens de lintjesregen en de Dodenherdenking. Als het kan zingen we op een feestje, als het moet zingen we tijdens een rouwdienst.

We zingen samen omdat we genieten van de klank die ontstaat als je vierstemmig zingt in een mannen groep. 

Als jij dat ook eens wilt meemaken,   kom dan eens luisteren als  we repeteren. Wij zorgen dan dat er een map met liederen voor je klaar ligt.  Want de ervaring heeft ons geleerd dat meezingen nog leuker is dan luisteren.

We repeteren altijd op maandag tussen 20:00 en 22:00 uur in “Onder De Toren”aan de st. Maartenstraat in Elst.  Kun jij niet zingen?  “Goh, dat dacht ik ook”.

Je bent meer dan welkom. Het maakt niet uit of je alleen even wilt komen luisteren of dat je meteen echt mee wilt zingen. Jouw aanwezigheid maakt dat wij beter gaan zingen!

Als je dan merkt dat het inderdaad leuk is, kun je de eerste drie maanden aspirant lid worden. Gratis!  

Als je je even aanmeldt op de contactpagina zorgen wij dat we je komst hebben voorbereid.

Tot maandag!  

 

 

Nieuws

 Nieuws

Inmiddels zijn we 4 maanden verder.  De oproep om je te laten strikken, heeft 3  mannen over de drempel geholpen . Ze hebben inmiddels een stemtest gedaan zijn drie maanden aspirant lid geweest en  hebben een pak aan laten meten. Mannen welkom!  

 

 

Ja,  we bestaan als Mannenkoor al 55 jaar, maar door corona en andere factoren hebben we nog maar 40 leden.

Dat is jammer want hoe meer zielen hoe meer vreugd,

 

Dus:  LAAT JE STRIKKEN

Wij hebben jouw stem nodig!!

Jij bent een man met passie voor zang, desnoods alleen als je onder de douche staat. Jij laat graag je stem horen. Niet alleen door het rood maken van een vakje, maar ook door het gebruik van je stembanden, bijvoorbeeld ten dienste van het Elster Mannenkoor .

Want wij zijn namelijk op zoek naar mannen zoals jij!

Het Elster Mannekoor is een gezellig mannenkoor uit jawel: Elst  met ruim 40 leden. We bestaan dit jaar 55 jaar, dus we mogen er blijkbaar zijn. Ons repertoire bestaat uit een mix van klassieke en moderne muziek, van Beethoven tot Billy Joel en van musical tot pop. Bij het Elster Mannenkoor staat het plezier in samen zingen voorop, maar we streven ook naar kwaliteit.

We werken hard aan stemtechniek en zangkwaliteit onder leiding van onze professionele dirigent. Daarnaast treden we regelmatig op, zowel in Elst als daarbuiten, bijvoorbeeld met concerten, festivals en evenementen. Als lid van ons koor word je onderdeel van een hechte groep mannen met dezelfde passie voor

zang.

Bij Het Elster Mannenkoor is iedereen welkom, ongeacht ervaring of leeftijd. Het belangrijkste is dat je met enthousiasme en inzet meedoet.

Dus wil je deel uitmaken van ons koor?

Kom dan gerust eens langs bij een repetitie op maandagavond om 20 uur in Zalencentrum “Onder de Toren” in Elst en ervaar zelf de gezelligheid en het plezier van zingen in ons koor!

Wil je het eerst eens proberen en je niet direct vastleggen?

Dan kun je 5 open repetities meemaken op  5,12,19 juni en 3 juli 2023.  Onze dirigent besteedt dan het eerste uur aandacht aan stemvorming en  koorzang en na een pauze  neem je aansluitend om 21:00 uur deel aan de repetitie.

Maak er eens een ‘probeer-project’ van. Wie weet krijg je zo de smaak te pakken.

Daarna kun je nog altijd zeggen dat je bedankt. Maar wij achten die kans eerlijk gezegd heel klein.

Voor deelname aan deze actie brengen we je geen kosten in rekening.

Zien wij je binnenkort tijdens een van onze repetities?

Je kunt je aanmelden via het contact formulier op onze site   of kom gewoon naar “Onder de Toren” in Elst  en neem dan gerust een vriend of kennis van je mee. Als je eerst meer informatie wilt kun je dit contactformulier ook gebruiken of een mailtje naar onze secretaris sturen

Tot maandag de 5e!

 

Kerstconcert in het kerkje van Hemmen

Op 18 december gaven we  op uitnodiging van de dorpsvereniging van Hemmen, samen met Caren van Kessel en pianist Jelle Hoksbergen, een sfeervol kerstconcert.

Ondersteunen bij de 4 daagse 2022

Na een pauze van twee jaar waren we er weer!   Bij de 4-daagse in Nijmegen!

Niet alleen voor de lopers was het afzien. Het was echt warm en we hebben de nodige liters water weggedronken! Ondanks het schrappen van de eerste loopdag in verband met de hitte, was er voor ons nog genoeg te doen.

Effe blauwe t-shirts, bleken bij thuiskomst ineens witte kringen te vertonen!?  Ze dragen geen effen blauw shuirt maar hadden dezelfde verschijnselen!?

Hier onder een foto van vader Henk en zoon Joseppe.

Op de Wedren genomen op de 1e inschrijfdag

We hebben een nieuwe dirigent!

Vanaf 1 april 2022 is Mariette Effing onze nieuwe dirigent. Wil je meer over haar weten? Ga dan naar:  www.koorenzo.nl